Wednesday, February 10, 2010

Wak suatu masa dahulu







Ni beberape koleksi wak zaman dulu-dulu, masa tu wak masih belajar lagi kat kuala terengganu kebanyakkan gambar dalam tahun 1985. Sape-sape ada dlm gambar wak ni, hubungile wak.

Tuesday, February 9, 2010

Gambar Wak Masa Koje Jadi Jaga Bank


Ni le antara gambar kenangan masa wak jadi kuli tolong kirakan duit orang. Sape2 yang kenal manusia dalam gambar ni, maklumkan wak. Wak dah terputus hubungan dengan mereka semua, dengarnya 75 % dalam gambar tersebut telah menjadi manager bank, cuma wak aje yang jadi manager bang'kerap

Monday, February 8, 2010

Wak di Jepang







Sori le, dah lame wak tak update blog ni, wak agak bz cikit. Ni ade beberapa gambar wak semasa di Jepang, nasib baik wak dpt juga jumpa jawa di jepang.

Monday, January 4, 2010

KEMALANGAN NGERI











Kemalangan yang telah meragut nyawa anak saudara aku. Kemalangan tersebut terjadi di KM 68.3 PLUS berhampiran Macap, Ayer Hitam, Johor. Kereta yang dipandu telah terbabas dan melanggar pokok jati yang ditanam di tepi highway tersebut.

Friday, January 1, 2010

Thursday, December 17, 2009

Monday, November 30, 2009

ASAL USUL NAMA JAWA



Sumber : http://www.sepaku.net/sepaku-lawak/6462-asal-usul-nama-jawa.html


Pandai tanam bunga, namakan Rosman

Pandai membaiki kereta, namakan Karman

Average dalam golf, Parman

Pandai dlm penulisan, Suratman

Gagah perkasa, Suparman

Minat kepada muzik, Wakiman

Pandai dan selalu bertanya, Azman (loghat jawa bunyinya Asman)

Pandai buat kuih, Paiman

Pakar jualan, Saliman

Pakar pasal alam sekitar, Jasman

Pandai melukis, tulis sajak, nyanyi lagu, Saniman

Menjadi doktor gigi, Sugiman

Cepat naik pangkat, Yasman

Jadi kaki pukul dan dera orang, Deraman

Berdarah Bengali, Manbai

Pandai buat skim cepat kaya, Pakman (Te' Lo)

Minat muzik Rock, Rokiman

Pakar kunci, Lokman

Baik budi pekertinya, Budiman


ada lagii...


Buat kerja ala kadar -Kadarisman

Suka bagi orang susah-Sukarman

Suka mengada-ngada -Ngadiman

Dua alam -Herman

Kalau yang kuat berlawan - Ultraman

Pandai main daun terup poker - Pokeman

Yang paling BEST pandai pantun - pantunman